Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΕΥΝΟΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Ποιοι απαλλάσονται από το ¨χαράτσι¨

Ακόμη και σε πλήρη απαλλαγή από το φόρο ακινήτων για το 2013 οδηγεί η ευνοϊκή ρύθμιση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα για τις οικογένειες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα.




Ειδικότερα, η ρύθμιση που κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας δίδει τη δυνατότητα σε πολίτες που διαβιούν σε καθεστώς «φτώχειας», (υφιστάμενης ή επικείμενης) είτε τής απαλλαγής από τον ειδικό φόρο ακινήτου, είτε περισσότερων δόσεων για την αποπληρωμή του, είτε μείωσης του ύψους της οφειλής, «ώστε τα υπόχρεα πρόσωπα να μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση των ιδίων, ή των προσώπων που συνοικούν με αυτούς και τους βαρύνουν φορολογικά». Η τροπολογία αφορά ακίνητα που αποτελούν την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία. Αυτό σημαίνει ότι οι χιλιάδες οικογένειες θα ενταχθούν σε τρεις κατηγορίες. Αλλοι θα πληρώσουν σε περισσότερες δόσεις όλο το χαράτσι, άλλοι θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση ενώ άλλοι θα απαλλαγούν πλήρως.

Επίσης, ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε αναδιατύπωση που επιχειρεί να απαντήσει στις ανησυχίες των επιχειρήσεων της Μακεδονίας και της Θράκης, για τις κρατικές ενισχύσεις που είχαν λάβει και που σήμερα καλούνται να επιστρέψουν εντόκως πίσω, έχοντας κριθεί παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η τροπολογία προβλέπει πως για καθεστώτα κρατικών ενισχύσεων παραμεθορίων περιοχών, που είχαν θεσμοθετηθεί τουλάχιστον πριν από 15 χρόνια, και τα οποία έχουν κριθεί παράνομα αλλά η επίσημη διαδικασία έρευνας ξεκίνησε πριν από 8 έτη ή αργότερα, η απόφαση ανάκτησης των χορηγηθέντων πόρων, διαβιβάζεται στην Κομισιόν «ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα ανάκτησης με ευνοϊκότερους όρους, για λόγους προστασίας της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής».

Οι δύο προσθήκες, απαντούν σε σειρά παρατηρήσεων βουλευτών, που εκφράστηκαν κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών και στην Ολομέλεια.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com