Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στον ΟΑΕΕ οι παράλληλα ασφαλισμένοι

Στον ΟΑΕΕ θα υποχρεωθούν να ασφαλιστούν όλοι οι «νέοι» (από 1/1/93 και μετά) ασφαλισμένοι που ως μισθωτοί έχουν χαμηλότερες από τον κατώτατο μισθό μηνιαίες απολαβές (586 ευρώ αν είναι πάνω από 25 ετών και 510 ευρώ αν είναι κάτω των 25) και παράλληλα αυτοαπασχολούνται.




Την υποχρέωση προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, ως «αντίβαρο» στην ανάκληση της απόφασης του υπ. Εργασίας να «κουρευτούν» κατά 35% οι νέες συντάξεις του ΤΕΒΕ. Οι παραπάνω θα καταβάλουν οι ίδιοι τα ασφάλιστρα που αναλογούν στον ΟΑΕΕ, ενώ θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά και στους φορείς ασθενείας, επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας που αντιστοιχούν στο συνταξιοδοτικό φορέα κύριας ασφάλισης επιλογής τους. Εάν το Ταμείο δεν περιλαμβάνει όλους τους κλάδους ασφάλισης (όπως ισχύει στον ΟΑΕΕ) μπορούν, εφόσον το επιθυμούν και έχουν την οικονομική δυνατότητα, να καταβάλουν όλα τα ασφάλιστρα (ασφαλισμένου, εργοδότη και κράτους) ως προς τους ελλίποντες κλάδους ύστερα από σχετική αίτηση που θα υποβάλουν εντός εξαμήνου.

Με τη νέα διάταξη όλοι οι νέοι ασφαλισμένοι που έχουν δικαίωμα επιλογής Ταμείου με δήλωσή τους θα καλούνται εντός εξαμήνου από την ανάληψη δεύτερης απασχόλησης να επιλέγουν Ταμείο, με εξαίρεση την ασφάλιση στα Ταμεία Συντάξεων και Αυτασφαλίσης Υγειονομικών και Μηχανικών.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com