Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Tablet που θα ελέγχεται με τη... σκέψη!

Στην κατασκευή ενός tablet που θα ελέγχεται από τον... ανθρώπινο εγκέφαλο προσανατολίζεται η Samsung, εν μέσω του έντονου ενδιαφέροντος που φαίνεται πλέον να δείχνει το καταναλωτικό κοινό στις ταμπλέτες.




Σύμφωνα με το Technology Review η Samsung συνεργάζεται με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό και καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Texas, Roozbeh Jafari, σε μία έρευνα για το πώς να επιτευχθεί ο έλεγχος του εγκεφάλου σε φορητές συσκευές, μια έρευνα που αφορά ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρία εργάζεται πυρετωδώς για ένα tablet το οποίο θα ελέγχεται και θα λειτουργεί βάσει του ανθρώπινου εγκεφάλου, με τη βοήθεια ενός «καπέλου» που θα ενσωματώνει ηλεκτρόδια παρακολούθησης τύπου EEG, τα οποία παρακολουθούν γνωστά μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας που συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι αντικρίζουν επαναλαμβανόμενα οπτικά μοτίβα.

Εάν η εταιρία μεταφέρει και στην πράξη τις θεωρίες της, αυτό θα αποτελέσει σταθμό, για το χώρο της τεχνολογίας και θα βοηθήσει τα άτομα με κινητικά προβλήματα που μέχρι στιγμής αδυνατούν να έχουν στην κατοχή τους μια τέτοια συσκευή.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com