Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Με το φόβο της απόλυσης ζουν 2 στους 3 Έλληνες

Την ανασφάλεια μέσα στην οποία ζουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών.





Σύμφωνα με αυτή, δύο στους τρεις ζουν με το φόβο της απόλυσης, ενώ ένας στους πέντε θέλει να μεταναστεύσει αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το πραγματοποιήσει.

Συγκεκριμένα, το 60,33% απάντησε καταφατικά στην ερώτηση «Φοβάστε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να μην έχετε δουλειά;», με εκείνους που έχουν μέση εκπαίδευση να ανησυχούν σε μεγαλύτερο βαθμό (75,51%).

Ακόμη, από το 21,93% που δήλωσε πως σκέφτεται να αναζητήσει δουλειά σε άλλη χώρα, οι μισοί είναι μεταξύ 18 και 24 ετών. Όσο για το αν πιστεύουν πως η παρουσία των μεταναστών δημιουργεί πρόβλημα στην εργασία των νέων, το 49,83% απάντησε καταφατικά, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να είναι άνω των 50 ετών, αλλά το ίδιο δείχνει να πιστεύει και το 21,05% των νέων (18-20 ετών).

Παράλληλα, οι ερωτηθέντες ήταν ιδιαίτερα αρνητικοί σε ό,τι αφορά το μέλλον εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το 66,45% από αυτούς να απαντούν αρνητικά στην ερώτηση «Πώς κρίνετε αυτή την περίοδο τη συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».

Στην ίδια έρευνα, το 83,99% θεωρεί απαραίτητη την παρέμβαση ανθρώπων του πνεύματος στη διαχείριση της κρίσης.

Τέλος, απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες στην προοπτική η Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεπεράσει την επόμενη διετία τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς το 70,76 % πιστεύει ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρία OpinionPoll έπειτα από πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε πανελλαδικό δείγμα 1.011 ατόμων.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com