Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η Apple ύποπτη για φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων δολαρίων

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών για φοροδιαφυγή πολλών δισεκατομμυρίων μπαίνει η Apple, καθώς σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας η εταιρεία έχει ιδρύσει offshore νομικά πρόσωπα που της επέτρεψαν να πληρώνει χαμηλότερους ή και καθόλου εταιρικούς φόρους –σε όλες τις χώρες- για μεγάλο μέρος των εσόδων που εισπράττει υπεράκτια.




Το ασυνήθιστο εύρημα εξηγείται από το γεγονός ότι οι θυγατρικές του τεχνολογικού κολοσσού στο εξωτερικό δηλώνουν κάτοικοι του πουθενά, σύμφωνα με την έκθεση που θα συζητηθεί σήμερα στο πλαίσιο της κατάθεσης του CEO, Τim Cook.

Είναι αποτέλεσμα μια εκτεταμένης έρευνας των φορολογικών πρακτικών της Apple από την αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας, με επικεφαλής τους Carl Levin και John McCain.Ο πρώτος μάλιστα χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «H Apple αναζητούσε το ιερό δισκοπότηρο της φοροδιαφυγής».

Από όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο, η Apple έχει εκμεταλλευτεί τεχνικές λεπτομέρειες της ιρλανδικής και της αμερικανικής φορολογικής νομοθεσίας προκειμένου να αποφύγει δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους, προσθέτουν οι αρχές οι οποίες διαπίστωσαν πως «η Apple δεν τηρεί κατά γράμμα το νόμο».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com