Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Reuters: Η Κομισιόν γυρίζει την πλάτη στη λιτότητα

Το κέντρο της πολιτικής της από την λιτότητα προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αναμένεται να μετατοπίσει η Κομισιόν κατά την ανακοίνωση των προτάσεών της για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, ανέφεραν αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters.




Στην ετήσια αξιολόγησή της, η Κομισιόν αναμένεται να αναφέρει ότι ενώ η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να συνεχιστεί, ο ρυθμός μπορεί να είναι πλέον πιο αργός καθώς μέρος της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ευρωζώνη έχει αποκατασταθεί.

Επειδή οι υπερχρεωμένες κυβερνήσεις δεν μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη μέσω των δημόσιων δαπανών, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο λειτουργίας των οικονομιών τους, κάνοντας τις αγορές εργασίας πιο ευέλικτες ή ανοίγοντας τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

«Το βασικό μήνυμα θα είναι η μετατόπιση από τη λιτότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», είπε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Οι προτάσεις, αφού εγκριθούν στη σύνοδο στα τέλη Ιουνίου, θα αποκτήσουν δεσμευτικό χαρακτήρα και αναμένεται να επηρεάσουν την κατάρτιση των προϋπολογισμών από το 2014.

Η Κομισιόν έχει ήδη αναφέρει ότι θα δώσει στη Γαλλία και την Ισπανία δύο επιπλέον χρόνια για να μειώσουν το έλλειμμά τους κάτω από το 3% του ΑΕΠ ενώ παράταση αναμένεται να δοθεί και σε άλλα κράτη μέλη.

Σε αντάλλαγμα, η Γαλλία και η Ισπανία θα πρέπει να δεσμευτούν για μεγαλύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην αγορά εργασίας που θα καταστήσουν τις οικονομίες πιο ανταγωνιστικές και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com