Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Στις 7.30 το απόγευμα θα συναντηθούν οι τρες αρχηγοί

Στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας, δηλαδή μιάμιση ώρα αργότερα της αρχικά ανακοινωθείσης, θα ξεκινήσει η κρίσιμη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων.




Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Ιπποκράτους, πηγές της οποίας δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αναμένται ως ιδιαίτερα κρίσιμη, όπως προκύπτει και από όσα έγιναν γνωστό ότι συζητήθηκαν στην απογευματινή σύσκεψη, που έγινε στην Ιπποκράτους, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επέστρεψε από το Παρίσι.

Σύμφωνα με όσα ελέχθησαν μετά τη σύσκεψη από πηγές της Ιπποκράτους, το κλίμα της συζήτησης περιστράφηκε, εν πολλοίς, γύρω από το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, το οποίο δεν αποκλείστηκε. Αντίθετα, θεωρήθηκε ότι είναι πιο κοντά και η ευθύνη επιρρίπτεται σαφέστατα στον κ. Σαμαρά, για τον οποίο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν φείσθηκαν χαρακτηρισμών.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ελέχθη περί «τσαμπουκά» του πρωθυπουργού, «ο οποίος δεν θα περάσει», σηκώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης και δείχνοντας ότι η απόφαση να μην υποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από τις θέσεις που έχει διατυπώσει, είναι όχι μόνο δεδομένες, αλλά και ενισχυμένες.

Βεβαίως, όπως τονίστηκε από όλους, το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει πρόωρες εκλογές, αλλά πολιτική σταθερότητα. Ό,τι άλλο συμβεί, ειπώθηκε, και ο υπαινιγμός περί σχεδίων του κ. Σαμαρά για εκλογές ήταν σαφής, θα είναι αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com