Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Apple: Χιλιάδες αιτήματα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τα στοιχεία πελατών

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υποκλοπών στοιχείων και συνομιλίων μέσω του απόρρητου συστήματος PRISM στις ΗΠΑ, με την Apple να ακολουθεί την πρακτική των Microsoft και Facebook, σχετικά με το πόσες πληροφορίες πελατών ζήτησε η κυβέρνηση Ομπάμα.



Στο πλαίσιο αυτό, η Apple ανακοίνωσε ότι έλαβε περίπου 4,000 με 5,000 αιτήματα για πληροφορίες από τις αμερικανικές Αρχές σε διάστημα έξι μηνών, μέχρι τα τέλη Μαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 9.000-10.000 λογαριασμοί ή συσκευές ορίστηκαν στα αιτήματα από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Μαίου. Το Facebook είχει ανάλογα αιτήματα, περίπου 9.000-10.000, ενώ η Microsoft είχε τα λιγότερα, μεταξύ 6,000 και 7,000 αιτημάτων.

Ακριβώς όπως το Facebook και η Microsoft, τα οποία δημοσίευσαν τα δικά τους στοιχεία κατόπιν επίσημων αιτήσεων την περασμένη εβδομάδα, έτσι και η Apple έπρεπε να λάβει το πράσινο φως για τη δημοσιοποίηση των μεγεθών.

Ο ρόλος των τεχνολογικών εταιριών έχει μπει στο «μικροσκόπιο» από τότε που ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος εργάζονταν για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), δημοσιοποίησε ότι η Υπηρεσία συγκεντρώνει δεδομένα στο πλαίσιο προγράμματος με την κωδική ονομασία PRISM.

«Όπως πολλές άλλες εταιρίες, έχουμε ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση άδεια να αναφέρουμε πόσες αιτήσεις λαμβάνουμε που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και με το πώς τις διαχειριζόμαστε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Apple. «Έχουμε λάβει έγκριση να μοιραστούμε ορισμένα από αυτά τα δεδομένα και τα παρέχουμε εδώ, προς το συμφέρον της διαφάνειας».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com