Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σόιμπλε: Το ΔΝΤ πρέπει να φύγει από την Ευρώπη

Να αποσυρθεί σταδιακά από τα προγράμματα διάσωσης κρατών της Ευρωζώνης ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung».




Ακριβώς την ίδια άποψη είχε εκφράσει, λίγες ημέρες νωρίτερα, και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Οπως υποστηρίζει ο κ. Σόιμπλε, «το ΔΝΤ δεν έχει συσταθεί για να παρέχει στήριξη στην Ευρώπη και θα πρέπει, επομένως, να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη».

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Σόιμπλε χαρακτηρίζει «σωστή» την απόφαση να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας και, όπως λέει, «δεν υπάρχει άλλος διεθνής οργανισμός με αντίστοιχη εμπειρία στη διαχείριση δημόσιου χρέους και στην επιβολή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει η εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε ήταν αρχικά αρνητικός στο θέμα της εμπλοκής του ΔΝΤ στις εσωτερικές υποθέσεις της Ευρωζώνης, αλλά αναγκάστηκε να τη δεχθεί στην περίπτωση της Ελλάδας, μετά τις πιέσεις που δέχθηκε από την Αγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com