Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ Google: Ίντερνετ για όλους με... αερόστατα

Πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους προσπαθεί να εξασφαλίσει η Google μέσω... αερόστατων.




Πιο συγκεκριμένα, γιγάντια αερόστατα με αέριο ήλιο, θα πετούν γύρω από τη Γη σε ύψος 19 χιλιομέτρων και θα στέλνουν με ακτίνες ασύρματο ίντερνετ στο έδαφος.

Ήδη τα πρώτα 30 αερόστατα της Google πετούν, στο πλαίσιο δοκιμών, πάνω από τη Νέα Ζηλανδία.

Στόχος του φιλόδοξου εγχειρήματος είναι η δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ σε απομακρυσμένες ή φτωχές περιοχές, καθώς και σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Καθώς τα αερόστατα θα διασχίζουν τη στρατόσφαιρα, οι χρήστες στις συμμετέχουσες χώρες θα επωφελούνται της υπηρεσίας.

Τα αερόστατα υψηλής πίεσης, από λεπτό πλαστικό και σχεδόν αόρατα από τη Γη, χρησιμοποιούν συμβατικές αλλά και υπερσύγχρονες τεχνολογίες για να εξασφαλίσουν στους χρήστες σύνδεση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες 3G.

Είναι εφοδιασμένα με κεραίες, ασυρμάτους, ηλιακά πάνελ και συστήματα πλοήγησης που μιλούν σε εξειδικευμένες κεραίες στη Γη.

Ωστόσο, δεν διαθέτουν κινητήρες και το ταξίδι τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ανέμους.

Τα αερόστατα κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς και το ταξίδι τους στη στρατόσφαιρα διαρκεί τουλάχιστον 100 ημέρες.
Όσο τα αερόστατα βρίσκονται σε ακτίνα 39 χιλιομέτρων, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για μια τεχνολογία πολύ φθηνότερη από τη δορυφορική.

Το εγχείρημα ξεκίνησε από τις αγροτικές περιοχές της Νέας Ζηλανδίας, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αν τα αερόστατα εισέλθουν σε «απαγορευμένη» περιοχή, χωρίς άδεια από την κυβέρνηση, οι μηχανικοί της εταιρείας προσαρμόζουν την πτήση και απομακρύνουν το αερόστατο.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com