Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ HP Τι επάγγελμα θα διάλεγαν οι γονείς στα παιδιά τους

Οι γονείς θέλουν απλά το καλύτερο για τα παιδιά τους και μια νέα έρευνα που παρουσίασε πρόσφατα η HP αποκαλύπτει ποιο επάγγελμα θα επέλεγαν για τα παιδιά τους, αν φυσικά η απόφαση ήταν δική τους.




Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην Ελλάδα, ένα 15% των γονέων θα επέλεγαν ιατρικό επάγγελμα για τα παιδιά τους, ενώ άλλο ένα 15% θα επέλεγε κάποιο επάγγελμα από τον επιστημονικό τομέα.

Και καθώς οι αποφάσεις γονέων, αλλά και παιδιών, για μελλοντική σταδιοδρομία λαμβάνονται πλέον σ' ένα διαφορετικό περιβάλλον και βάσει διαφορετικών κριτηρίων, παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως δικηγόρος και αρχιτέκτονας, βρίσκονται χαμηλά στη λίστα των επιλογών, με μόλις 4% και 5% αντίστοιχα. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι ένα 9% των ερωτηθέντων γονέων θα προτιμούσαν τα παιδιά τους να γίνουν επιχειρηματίες και ένα άλλο 9% συνεχίζουν να επιλέγουν πιο παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως μηχανικός. Τις χαμηλότερες προτιμήσεις φαίνεται ότι συγκεντρώνει το επάγγελμα των δημοσιογράφων (2%) και των ηθοποιών (2%).



 
website counter
friend finderplentyoffish.com