Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ανακοινώθηκε η νέα έκδοση του iOS της Apple

Το φθινόπωρο (σ.σ. μαζί πιθανότατα με το iPhone 5S) αναμένεται να είναι διαθέσιμο το iOS 7, η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές της Apple, που αποτελεί και το μεγάλο “στοίχημα” του αμερικανικού κολοσσού.




Η νέα έκδοση παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (10/6) το βράδυ (ώρα Ελλάδος) και οι πρώτες εντυπώσεις με βάση όσα είδαμε στην ζωντανή αναμετάδοση της παρουσίασης από τους ανθρώπους της Apple είναι πως πρόκειται για ένα ριζικά διαφορετικό σε σχέση με το υπάρχον iOS 6.

Το iOS 7 ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του WWDC, της μεγαλύτερης εκδήλωσης του οικοσυστήματος της Apple και ο διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας, Τιμ Κουκ, δεν απογοήτευσε τους φανατικούς οπαδούς της αμερικανικής εταιρείας. Η νέα έκδοση χαρακτηρίζεται από την Apple ως “η σημαντικότερη αλλαγή στο iOS από την εμφάνιση του” και οι πρώτες εικόνες επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη, καθώς η εμφάνιση έχει ριζικά αλλάξει και γενικότερα φαίνεται να κυριαρχούν οι πιο απλές και καθαρές γραμμές. Όλα τα εικονίδια έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ υπάρχουν αρκετές νέες λειτουργίες με πιο ενδιαφέρουσα πιθανότατα το Control Center, όπου βρίσκονται όλες οι βασικές ρυθμίσεις του iOS. Το iOS 7 θα μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα iPhone 4, 4S και 5, το iPad 2 και τα μεταγενέστερου αυτού tablets, καθώς και το iPod Touch 5.

Ακόμη, η Apple παρουσίασε το iRadio, τη δική της υπηρεσία για streaming μουσικής, η οποία, επίσης, αναμενόταν να παρουσιαστεί στο WWDC, το οποίο πραγματοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο.

Μεταξύ άλλων, η Apple ανακοίνωσε ακόμη και νέους προσωπικούς υπολογιστές. Ξεχωρίζουν τα νέα MacBook Air που υπόσχονται 9 ώρες λειτουργίας στην έκδοση των 11 ιντσών και 12 ώρες στην έκδοση των 13 ιντσών. Αίσθηση προκάλεσε ακόμη η παρουσίαση του νέου Mac Pro (σ.σ. το επιτραπέζιο σύστημα της Apple για χρήστες υψηλών απαιτήσεων), το οποίο είναι πανίσχυρο και ταυτόχρονα εξαιρετικά μικρό σε μέγεθος. Ενδεχομένως, όμως, η πιο ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για το νέο Mac Pro, το οποίο αναμένεται αργότερα μέσα στο 2013, είναι πως δεν είναι μόνο σχεδιασμένο στην Καλιφόρνια, όπως τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple, αλλά επιπλέον θα συναρμολογείται στις Ηνωμένες Πολιτείες! Κάτι που μάλλον θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι Αμερικανοί καταναλωτές.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com