Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Sony: To PlayStation 4 φθηνότερο από το Xbox One της Microsoft

To Playstation 4 παρουσίασε η Sony στο πλαίσιο της E3 στο Λος Άντζελες, λίγο μετά την αντίστοιχη παρουσίαση από τη Microsoft του Xbox One.




Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία, η νέα της κονσόλα θα είναι αισθητά φθηνότερη από το «αντίζηλο» Xbox One, καθώς η τιμή της θα ανέρχεται στα 399 δολάρια στις ΗΠΑ και στα 399 ευρώ στην Ευρώπη -η τιμή του Xbox ορίστηκε στα 499 δολάρια στις ΗΠΑ και 499 ευρώ στην Ευρώπη.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά το παίξιμο μεταχειρισμένων παιχνιδιών. Η Sony αποκάλυψε επίσης την εμφάνιση της νέας κονσόλας, η οποία αποτελούσε μέχρι πρότινος επτασφράγιστο μυστικό.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, 140 παιχνίδια είναι ήδη υπό ανάπτυξη για το PS4, 100 εκ των οποίων θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο έτος του. Η Sony σκοπεύει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στους ανεξάρτητους (indie) δημιουργούς, καθιστώντας την πλατφόρμα της «ανοικτή» και φιλική προς αυτούς. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται επεξεργαστής X86, βελτιωμένη PC GPU και 8 GB high- speed unified μνήμη. Το χειριστήριο είναι dual-shock και περιλαμβάνει touchpad, υποδοχή για ακουστικά και πλήκτρο share.

Η κονσόλα αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά την περίοδο των διακοπών, και το «λανσάρισμα» προαναγγέλθηκε ως «η μεγαλύτερη ποτέ» στην ιστορία της Sony. Πέρα από το gaming, από την αρχή της κυκλοφορίας του, θα είναι διαθέσιμες 150.000 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο πλαίσιο της υπηρεσίας Video Unlimited του PlayStation Network, και πάνω από 20 εκατομμύρια τραγούδια στο Music Unlimited.

Πέρα από τα νέα για το PS4, η Sony αναφέρθηκε και στο PS Vita, επισημαίνοντας πως, αν και οι πωλήσεις ήταν μικρότερες του αναμενομένου, η συσκευή ξεκινά ακόμα τον «κύκλο ζωής» της, με 85 επερχόμενους τίτλους. Το Vita είναι σχεδιασμένο να αποτελέσει «σύντροφο» του PS4, καθώς θα μπορεί να «streamάρει» παιχνίδια της μεγαλύτερης κονσόλας.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com