Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ολο και μεγαλύτερο το χάσμα στην Ευρώπη

«Τη στιγμή που οι άνθρωποι στην Ελλάδα και στην Ισπανία γίνονται όλο και φτωχότεροι, οι Γερμανοί είναι κατά μέσο όρο πιο πλούσιοι από ποτέ», γράφει η γερμανική Sueddeutsche.







«Αυτό υποστηρίζει μελέτη και το αποδίδει στην καλή απόδοση του εισοδήματος και στην αυξημένη τάση προς αποταμίευση. Αλλά οι ειδικοί γνωρίζουν επίσης τις αρνητικές συνέπειες για τους αποταμιευτές.

Κατά το περασμένο έτος οι Γερμανοί σαφώς πολλαπλασίασαν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Στο τέλος του 2012, κατά μέσο όρο, σε κάθε πολίτη αντιστοιχούσε καθαρή αξία 41.950 Ευρώ. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης του 6,8%.

Έτσι, οι Γερμανοί είναι πιο πλούσιοι από ποτέ. 'Ο κύριος λόγος για αυτό ήταν η έκρηξη στις χρηματιστηριακές αγορές', δήλωσε ο Michael Heise, επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz, στη Φρανκφούρτη την Τρίτη.

Παρουσίασε την 'Παγκόσμια Έκθεση Πλούτου' όπου γίνεται σύγκριση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών σε 50 χώρες.

Το χάσμα στην Ευρώπη μεγάλωσε ακόμα περισσότερο μέσα στο 2012. Ειδικά στις χώρες της κρίσης, ο πληθυσμός υπέστη πλήρη απώλεια των περιουσιακών στοιχείων. Στην Ελλάδα, το ποσοστό έχει πέσει στο 1/4 του μέσου όρου της ΕΕ, ενώ στην Ισπανία -κατά το παρελθόν έτος- κατρακύλησε από το 61 στο 44%.

'Αν αυτό το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου συνεχίσει, μπορεί να υπονομεύσει τη συνοχή στην Ευρώπη', δήλωσε ο Michael Heise.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Γερμανία αν κι είναι αναγνωρισμένη ως μία από τις πιο ευημερούσες οικονομίες στον κόσμο, στη λίστα των πλουσιότερων κρατών κατετάγη μόλις στη 17η θέση».




 
website counter
friend finderplentyoffish.com