Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τι απαντά ο Ν. Δένδιας στον Ηλ. Κασιδιάρη για την αστυνομική συνοδεία του Αλ. Τσίπρα

Σύμφωνη με τα προβλεπόμενα ήταν η διάθεση αστυνομικών, αλλά και η διοικητική υποστήριξη, σε πρόσφατη περιοδεία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.






Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στην οποία επικαλείτο φωτογραφία που δημοσιεύθηκε σε Κυριακάτικη Εφημερίδα, καταγγέλλοντας ότι «οι αστυνομικοί συνοδοί του κ. Τσίπρα εκτελούσαν χρέη αχθοφόρου» και με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο πρέπει να αντικατασταθούν.

Σε μόλις επτά γραμμές, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απαντά στον κ. Κασιδιάρη ότι «κατά την αναφερόμενη στην ερώτηση του βουλευτή περιοδεία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διατέθηκε, για την ασφάλεια του, ο προβλεπόμενος από την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 5 του ΠΔ 100/2012) αριθμός αστυνομικών, και ο απαιτούμενος υλικοτεχνικός εξοπλισμός και μηχανοκίνητα μέσα. Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού εντάχθηκε και η διοικητική υποστήριξη, στην οποία συμπεριελήφθη και η μεταφορά, από το εν λόγω προσωπικό, του εξοπλισμού της συνοδευτικής ομάδας ασφαλείας».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com