Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεργασία ΣΕΒ - Google για τη στήριξη των εξωστρεφών επιχειρήσεων

Συνεργασία για τη στήριξη των εξωστρεφών επιχειρήσεων ανακοίνωσαν ο ΣΕΒ και η Google, με αντικείμενο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη σύγχρονης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Εκπαίδευσης, Πληροφόρησης και Υποστήριξης των εξωστρεφών επιχειρήσεων.





Η Διαδικτυακή Πλατφόρμα που κτίζει ο ΣΕΒ με την υποστήριξη της Google αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών της Google σε μία σειρά ενεργειών: e-learning, δημιουργία και διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου, εξ αποστάσεως συμβουλευτική υποστήριξη από μέντορες και εμπειρογνώμονες, video conferencing, δημιουργία ομάδων εργασίας, πρόσβαση σε χρήσιμο πληροφοριακό υλικό, αξιοποίηση cloud κ.ά.

Η πλατφόρμα θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια "Export Expert" του ΣΕΒ, (περίπου 200 εξωστρεφείς επιχειρήσεις), ενώ στη συνέχεια θα υποστηρίξει τις Πρωτοβουλίες του ΣΕΒ για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα (περίπου 90 επιχειρηματικές ομάδες νέων επιστημόνων) και την Καινοτομία (περίπου 200 επιχειρήσεις) όπως και άλλες δράσεις που αναπτύσσει ο ΣΕΒ προς τα μέλη του.

Ο κ. Χάρης Κυριαζής, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε: «Ο ΣΕΒ σχεδίασε και υλοποιεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία με βασικούς πυλώνες την Εξωστρέφεια, την Καινοτομία και την Νεανική Επιχειρηματικότητα, με σκοπό την αναβάθμιση της ελληνικής παραγωγικής βάσης και την ενίσχυση του αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας. Η συνεργασία της Google στην πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΒ, η οποία μας διαθέτει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες εκπαίδευσης, πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης, συμβάλλει έμπρακτα στη στήριξη στελεχών και επιχειρήσεων που φιλοδοξούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των διεθνών αγορών».

Ο κ. Διονύσης Κολοκοτσάς, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Google δήλωσε: «Η συνεργασία με το ΣΕΒ αποτελεί μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη σύγχρονων και ανταγωνιστικών δεξιοτήτων με τη χρήση της τεχνολογίας. Εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες που προσφέρει το Course builder, η ανοιχτή πλατφόρμα εκπαίδευσης της Google, προσαρμόζοντάς την στις ανάγκες του προγράμματος του ΣΕΒ. Έτσι, οι συμμετέχοντες στο Export Experts έχουν πρόσβαση σε γνώση με τη χρήση διαδραστικών εργαλείων επικοινωνίας και διαχείρισης περιεχομένου, βασισμένα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Η συνεργασία της Google με το ΣΕΒ συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την αξιοποίηση του ελληνικού ταλέντου».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com