Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Πλατφόρμα ανταλλαγής σχολικών βιβλίων www.book4book.gr

To book4book.gr είναι μία πλατφόρμα δικτύωσης ανθρώπων οι οποίοι επιθυμούν να ανταλλάξουν βιβλία.




Φέρνει σε επαφή αυτούς που προσφέρουν και ζητούν και τους παρέχει τα εργαλεία να οργανώσουν μία συνάντηση όπου όλοι μαζί πλέον θα μετατρέψουν την ανταλλαγή βιβλίων σε ένα μεγάλο κοινωνικό γεγονός.

Από την έναρξή του, τον Ιούνιο του 2012, το book4book.gr έχει συγκεντρώσει 488 χρήστες (συμπεριλαμβανομένων και των χρηστών στην αγγλική έκδοση), έχουν γίνει 827 posts αναζήτησης ή προσφοράς βιβλίων, σε 28 σελίδες και 24 κατηγορίες, ενώ έχουν αναφερθεί 26 events (οργάνωσεις συναντήσεων).

Στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας της, η διαδικτυακή πύλη διακρίθηκε και βραβεύτηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως το European Project Awards competition, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το European Projects Association καθώς και στο διαγωνισμό World Summit Youth Award, το οποίο είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός καινοτομίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που συγκεντρώνει νέους προγραμματιστές και επιχειρηματίες του διαδικτύου - κάτω των 30 ετών - που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να συνεισφέρουν σε σημαντικούς στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ όπως η καταπολέμηση της πείνας, η προστασία του περιβάλλοντος, η εκπαίδευση για όλους κλπ.

Στους στόχους πλέον είναι να αγκαλιαστεί η προσπάθεια από ανθρώπους όλου του κόσμου, ακόμα και από αυτούς που δε μιλούν Ελληνικά ή Αγγλικά. Στα πλάνα βρίσκεται και η ενίσχυση της πλατφόρμας με στοιχεία κοινωνικών δικτύων με σκοπό να φέρει κοντά όλους όσους αγαπούν τα βιβλία.

Για περισσότερα: http://www.book4book.gr ή επικοινωνήστε με: Κάσση Παπασωτηρίου (kassie@book4book.gr)


 
website counter
friend finderplentyoffish.com