Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

«Μπλόκο» στις επιχειρήσεις που χρωστούν εισφορές

Μόνο αν καταβάλουν τις εισφορές που χρωστούν ή ρυθμίσουν τις οφειλές τους θα μπορούν, από την 1η Νοεμβρίου, να λειτουργούν νόμιμα και να ασφαλίζουν κανονικά το προσωπικό τους οι επιχειρήσεις.





Το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι «από την 1η Νοεμβρίου επανέρχεται το μέτρο της αναστολής υποβολής Ανακεφαλαιωτικών Περιοδικών Δηλώσεων μέσω διαδικτύου για όλους τους εργοδότες που συστηματικά αποφεύγουν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και δεν τακτοποιούν τις οφειλές τους». Ετσι, η υποβολή των ΑΠΔ θα πραγματοποιείται, μέσω της προσκόμισής τους με ψηφιακό-μαγνητικό μέσο, στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θα γίνονται δεκτές υπό την προϋπόθεση ότι οι εργοδότες θα ρυθμίσουν τα οφειλόμενα.

Να σημειωθεί ότι το μέτρο της αναστολής υποβολής ΑΠΔ μέσω διαδικτύου είχε αρθεί από τις 2 Αυγούστου, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε όσους χρωστούν να ενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης. Το ΙΚΑ προειδοποίησε χθες ότι «για όσους εργοδότες δεν ανταποκριθούν, θα ληφθούν σωρευτικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Ιδρύματος».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com