Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Συναγερμός! Στους 16 οι νεκροί από την ιό της γρίπης

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων γρίπης. Όπως προκύπτει μάλιστα από στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), περίπου στο 12% των κλινών εντατικών θεραπείας νοσηλεύονται ασθενείς που παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές εξαιτίας της γρίπης.




Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΕΚΕΠΥ υπό τον πρόεδρο του, κ. Πάνο Ευσταθίου, και την συμμετοχή ειδικών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και του υπουργείου Υγείας. Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν μέτρα με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τον εμβολιασμό αλλά και των γιατρών για την σωστή αντιμετώπιση των περιστατικών. Όπως διαπιστώθηκε, γιατροί και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, δεν χορηγούν αντι-ιικά φάρμακα στους ασθενείς με γρίπη, αλλά αντιβιοτικά, αφήνοντας τους ουσιαστικά χωρίς θεραπεία.

Μέχρι σήμερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 16 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους από επιπλοκές εξαιτίας της γρίπης ενώ 29 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με τους ειδικούς «πιο βαριά» νοσούν άτομα από 40 έως 60 ετών, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν εμβολιαστεί. Από την πλευρά του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει επισημάνει τη μεγάλη σημασία του εμβολιασμού, αλλά και της έγκαιρης χρήσης αντι-ιικών φαρμάκων μέσα σε 48 ώρες από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com