Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΓΣΕΒΕΕ: Στα ταμεία του ΟΑΕΕ 540 εκατ. ευρώ αν...

Στα ταμεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) μπορούν να εισρεύσουν περισσότερα από 540 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, αν εφαρμοστεί η ελεύθερη εκ μέρους του ασφαλισμένου επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, πληρώνοντας τις τρέχουσες εισφορές, όπως εκτιμά η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).





Η ΓΣΕΒΕΕ, επίσης, απαιτεί «πάγωμα» (κεφαλαιοποίηση) των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών εισφορών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα να τις αποπληρώσει μετά την 1/1/2016.

Αυτά περιλαμβάνονται στις 11 προτάσεις της συνομοσπονδίας για τον ΟΑΕΕ όπως τις παρουσίασε σε ομιλία του στη Λιβαδειά και σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς.

Ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι η ΓΣΕΒΕΕ απαιτεί, επιπλέον, αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, εγγυημένη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, εύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης και αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι το τέλος του 2015.

Ακόμη ο κ. Καββαθάς πρότεινε οι οφειλές να αποπληρωθούν σε πολλές δόσεις από 1-1-2016 σε συνάρτηση του εισοδήματος του οφειλέτη χωρίς επιβολή πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων, αύξηση του ποσού οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη του οφειλέτη από 20.000 σε 40.000 ευρώ, ειδική μέριμνα για υπερήλικες ασφαλισμένους και δημιουργία κατώτατης ασφαλιστικής κλάσης στον ΟΑΕΕ ανταγωνιστικής προς τον ΟΓΑ για την ένταξη των ασφαλισμένων που ανήκουν στις προαιρετικές περιοχές.

Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά, εξήγησε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, είναι ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΟΑΕΕ έτσι ώστε να δυναμωθεί η εισπρακτική του ικανότητα και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ως προς τις παροχές και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Η διοίκηση, υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς, πρέπει να αντιληφθεί ότι ο βασικός της ρόλος δεν είναι αυτός του τιμωρού αλλά της υποστήριξης του ασφαλισμένου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com