Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Κρ. Λαγκάρντ: Το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί μέσω της ανάπτυξης

«Το ελληνικό χρέος θα πρέπει να μειωθεί μέσω της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ παρουσιάζοντας τη Βίβλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη, στις Βρυξέλλες, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει ευθέως νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.





Η κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε παράλληλα ότι θα δοθεί προσοχή και στα επίπεδα του χρέους του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία της για την υψηλή ανεργία στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι η απειλή της κρίσης μπορεί να «ξεθωριάζει», αλλά η υψηλή ανεργία των νέων στην Ευρώπη έχει αρνητικές επιπτώσεις για την μελλοντική ανάπτυξη.

Συμπλήρωσε δε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει αρχίσει να δουλεύει πάνω στις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη και έκανε λόγο για μία περίπλοκη αποστολή για την οποία όμως -όπως τόνισε- όμως υπάρχει «οδικός χάρτης».

Ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας έδωσε, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση,ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη» είπε και προσθεσε ότι «η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και των καταναλωτών είναι το κλειδί για να γίνει αυτό».

Ωστόσο, ο κ. Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com