Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Σε ειδική εκκαθάριση οδηγεί την ΕΛΒΟ το Δημόσιο

Τη θέλησή του να οδηγήσει την ΕΛΒΟ σε ειδική εκκαθάριση υποστήριξε η πλευρά του Δημοσίου στο Πολυμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, όπου τονίστηκε πως η εταιρεία παράγει μόνο ζημίες, που κατά την επταετία 2006-2013 έφτασαν συνολικά τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ κανένα από τα επενδυτικά πλάνα, που εκπονήθηκαν το τελευταίο διάστημα, δεν οδήγησαν σε αναθέσεις έργων και νέες συμβάσεις.





Οι δικηγόροι του Δημοσίου, μέσω των μαρτύρων τους, εξήγησαν τους λόγους που η βιομηχανία πρέπει να οδηγηθεί σε ειδική εκκαθάριση, καθώς, μεταξύ άλλων, δεν μπορεί να ελπίζει σε χρηματοδότηση από τις τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτό, στέλεχος της Αttica Bank, στην οποία απευθύνθηκε το Δημόσιο αναζητώντας επενδυτή, κατέθεσε ότι έγιναν επαφές μέσω των επενδυτικών τραπεζών Morgan Stanley και Citi, όπως και με γερμανικές εταιρείες -συνεργαζόμενες με την ΕΛΒΟ- δίχως όμως αυτές να καταλήξουν, αφού οι οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση που διατύπωσε ο μάρτυρας, η ΕΛΒΟ, προκειμένου να καταστεί βιώσιμη χρειάζεται ετήσιο τζίρο ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Παρέμβαση στο δικαστήριο έκαναν από την πλευρά τους και οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, που έδωσαν μαζικά το «παρών» στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στην τοποθέτησή τους κατέστησαν το Δημόσιο ως υπαίτιο για την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία, όπως τόνισαν, έχει περιέλθει η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι η ΕΛΒΟ θα μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία της εφόσον είχε καταβληθεί το υπόλοιπο των 7,5 εκατ. ευρώ από την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά και τα 7,2 εκατ. που οφείλει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης από το 2009 για εκτελεσμένα έργα. Στους εργαζομένους της ΕΛΒΟ, που σήμερα είναι 357, οφείλονται μισθοί σχεδόν πέντε μηνών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com