Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αρης Σπηλιωτόπουλος: «Οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν άλλους φόρους»

«Έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των συμπολιτών μας. Εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, χωρίς να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη και σε παραγωγή, που σημαίνει δημιουργία εισοδημάτων, προφανώς θα βυθιζόμαστε καθημερινώς σε περισσότερη ύφεση.




Τις χρήσιμες αυτές επισημάνσεις -σύμφωνα και με την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής- όλοι μαζί κάνουμε, γιατί πρέπει να πορευτούμε σε μια διαφορετική δοσολογία, το οποίο πρέπει να καταλάβει πάνω από όλα η τρόικα», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος .


Aναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τόνισε πως «κάθε φορά που είναι να εκταμιευθεί η όποια δόση, διαρκώς πιέζει και περισσότερο ή καθυστερεί την όποια διαπραγμάτευση και λήψη απόφασης. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των καθυστερήσεων είναι το γεγονός ότι δεν προχωράει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και εκεί ευθύνεται η τρόικα. Αυτό δείχνει ότι η τρόικα δεν έχει καταλάβει ότι έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας, ότι βυθιζόμαστε στην ύφεση και ότι αυτή η πολιτική θα έχει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα».

Υπογράμμισε ότι με το πρωτογενές πλεόνασμα «το ένα κομμάτι του success story έχει επιτευχθεί. Θα μπορούσε να ολοκληρωθεί και τα πράγματα να ήταν πολύ καλύτερα, εάν η κυβέρνηση είχε αφεθεί να προχωρήσει σε μια πολιτική χωρίς την ασφυκτική ομηρία, πίεση και εκβιασμούς της τρόικας. Οι δανειστές μας δυστυχώς πολλές φορές με τους «γραφειοκράτες» απεσταλμένους τους δημιουργούν πολλά προβλήματα. Προσπαθούν να επιβάλουν μέτρα τα οποία είναι μονομερή, εισπρακτικού χαρακτήρα και δεν καταλαβαίνουν ότι τα όσα πετύχαμε οι ίδιοι τα ναρκοθετούν».

Σε ό,τι αφορά τη μείωση του χρέους ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως «η συζήτηση θα ανοίξει πιο έντονα μετά τις ευρωεκλογές. Ζητήματα που ενδιαφέρουν εμάς και την οικονομία μας, είναι εξαιρετικά δυσάρεστα για την κοινή γνώμη άλλων χωρών και κυρίως των χωρών που μας δανείζουν. Άρα μην περιμένετε πολιτικές ηγεσίες που προσμετρούν το πολιτικό κόστος να πάρουν τις όποιες αποφάσεις, που μπορεί να είναι ευνοϊκές για μας, αλλά δυσάρεστες για αυτούς».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών είπε πως «ο πειρασμός των εθνικών εκλογών, όσο και αν είναι μεγάλος, θα πρέπει να απομακρυνθεί γιατί είναι η ώρα της δουλειάς. Και η δουλειά απαιτεί πολιτική σταθερότητα. Δεν μπορεί κάθε λίγο να χάνουμε πολύτιμο χρόνο και να βουλιάζουμε τη χώρα μας σε παρατεταμένη πολιτική αστάθεια που δυναμιτίζει τις όποιες προσπάθειες κάνουμε σε επίπεδο οικονομίας. Δεν μπορούμε να εξανεμίζουμε τις θυσίες των συμπολιτών μας που έγιναν με αίμα, δάκρυα και πόνο προκειμένου εμείς να παίζουμε τα πολιτικά μας παιχνίδια».

Τέλος στην ερώτηση για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στον δήμο της Αθήνας τόνισε ότι «δεν έχω αρνηθεί ποτέ ρόλους. Προφανώς δεν είμαι από αυτούς που αρνούνται να δίνουν μάχες».



 
website counter
friend finderplentyoffish.com