Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τσίπρας: "Να πληρώσουν όσοι έκλεψαν δημόσιο χρήμα"

«Όλοι όσοι έκλεψαν δημόσιο πλούτο, όλοι όσοι διασπάθισαν δημόσιο χρήμα οφείλουν να πληρώσουν» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Ράικου.




Όπως είπε, τούτες τις μέρες, μετά τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων της διαπλοκής της πολιτικής με την οικονομική εξουσία, των αποκαλύψεων του μαύρου χρήματος, των θαλασσοδανείων, των εξοπλιστικών, υπάρχει μια τεράστια απέχθεια της κοινής γνώμης και των πολιτών, μια τεράστια δυσπιστία απέναντι στο δημόσιο βίο, απέναντι στην πολιτική ζωή του τόπου.

«Ως εκ τούτου η προσπάθεια που οφείλει να κάνει η δικαιοσύνη, αυτόνομα και ανεξάρτητα, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, αποτελεί ταυτόχρονα και προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου βίου και της πολιτικής ζωής του τόπου. Οφείλουμε να περιβάλουμε με εμπιστοσύνη αυτή την προσπάθεια πέρα και έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για παρατεταμένη και διαρκή παραβίαση του Συντάγματος εδώ και τρία χρόνια «κατ' εντολή των δανειστών μας», προσθέτοντας πως «έτσι παραβιάζεται ο σκληρός πυρήνας της Δημοκρατίας».

Σε νέα ερώτηση που του τέθηκε μετά τη συνάντηση με την κ. Ράικου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η καταστρατήγηση του Συντάγματος τα τελευταία τρία χρόνια δεν δικαιολογείται παρά τη διαρκή επίκληση των εκτάκτων αναγκών».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ειδικότερα στο ζήτημα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, μιλώντας για αριθμό-ρεκόρ στα μεταπολιτευτικά χρονικά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com