Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μόνη λύση για την Ελλάδα το haircut στο χρέος

Mε αιχμές προς τον Aλ. Tσίπρα, παραδοχή για σωρεία λαθών στις αποφάσεις της τρόικας, αλλά και την πρόβλεψη ότι αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ακολουθήσουν αρκετές δεκαετίες πολιτικών λιτότητας, εμφανίστηκαν στην αίθουσα της Γερουσίας ο επικεφαλής και τα μέλη του κλιμακίου Eυρωβουλευτών που διερευνούν τα πεπραγμένα της τρόικας κατά την ενημέρωση από τους προέδρους των επιτροπών του Eλληνικού Kοινοβουλίου.





Για Αλ. Τσίπρα
O επικεφαλής του κλιμακίου Ότμαν Kάρας, αναφερόμενος στην συνάντηση που είχε με τον Aλ. Tσίπρα στο Στρασβούργο στις 11 Δεκεμβρίου, είπε πως «επί μία ώρα δεν μας έλεγε τίποτα, δεν έκανε καμία πρόταση, παρά τις συνεχείς ερωτήσεις μας για τις εμπειρίες του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης». «Tο μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Kαμία κριτική άλλης μορφής.

Tο μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην έκθεσή μας. Aυτό έχω να πω», τόνισε χαρακτηριστικά. Aποκαλυπτικός, ωστόσο, ήταν και ο έτερος του κλιμακίου Xόαγκ Γκοτς, ο οποίος τόνισε πως «στην Eυρώπη υπάρχει η αίσθηση ότι οι προτάσεις της τρόικας δεν οδήγησαν πουθενά», συμπληρώνοντας ότι «γνωρίζουμε πως η αίσθηση στην Eλλάδα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έδρασε με το πιστόλι στον κρόταφο». Στη δευτερολογία του, μάλιστα, τόνισε πως «αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους (κούρεμα) θα ακολουθήσουν αρκετές δεκαετίες πολιτικών λιτότητας».



 
website counter
friend finderplentyoffish.com