Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

50.000 νέες θέσεις εργασίας το 2014 από τον τουρισμό

Συνολικά 50.000 νέες μόνιμες και εποχικές θέσεις εργασίας μπορεί να δημιουργήσει έμμεσα και άμεσα ο τουρισμός εντός του 2014 σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ εξαιτίας της αύξησης των προκρατήσεων από το εξωτερικό αλλά και της βελτίωσης του εγχώριου τουρισμού.





Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε χαρακτηριστικά πως η μείωση κατά 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών από 1ης Ιουλίου 2014, εφόσον τελικά υλοποιηθεί, θα αποτελέσει μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, σε συνέχεια της μείωσης του ΦΠΑ της εστίασης στο 13%. Σε συνδυασμό με τη νέα αυξητική πορεία της τουριστικής ζήτησης από το εξωτερικό με στόχο 2014 τα 18 εκατ. - 18,5 εκατ. αφίξεις, αλλά και τη διαφαινόμενη, μικρή έστω, βελτίωση των μεγεθών του εσωτερικού τουρισμού, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι ο τουρισμός μπορεί να δημιουργήσει εντός του έτους, άμεσα και έμμεσα, συνολικά 50.000 νέες μόνιμες και εποχικές θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, λίγο νωρίτερα με δηλώσεις του προς το «Bloomberg» ο κ. Ανδρεάδης εκτίμησε πως το 2014 θα αποτελέσει ακόμη ένα έτος ρεκόρ για τον τουρισμό.

Μάλιστα επισήμανε πως εάν η χώρα ξεπεράσει τον στόχο των 24 εκατ. τουριστών μέχρι το 2021, τότε το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 9%, ενώ προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν 300.000 θέσεις εργασίας. Ο ΣΕΤΕ πάντως εκτιμά πως περίπου 1 εκατ. άνθρωποι θα εργάζονται στον ελληνικό κλάδο τουρισμού από το 2021.

Γερμανία
Το 52% αγγίζει σήμερα η αύξηση που καταγράφουν οι κρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς στη Γερμανία σύμφωνα με έρευνα της GfK που δημοσίευσε η Deutsche Welle. Σύμφωνα με τους συντελεστές της έρευνας το 2014 «η Ελλάδα γιορτάζει ένα κεραυνοβόλο comeback». Να υπενθυμίσουμε πως το 2013 στην Ελλάδα ήρθαν 2,2 εκατ. Γερμανοί τουρίστες.

Η ραγδαία αύξηση των κρατήσεων κατατάσσει τη χώρα μας στην τρίτη θέση μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Γερμανούς πίσω από την Ισπανία και την Τουρκία. Επίσης η έρευνα της GfK καταγράφει γενικότερη ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία και όπως επισημαίνεται από τους συντελεστές μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου οι Γερμανοί είχαν δαπανήσει 4,4 δισ. ευρώ για πακέτα διακοπών σημειώνοντας αύξηση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι Γερμανοί θα δαπανήσουν φέτος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές 7% περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι.

Σερβία
Το 70% των Σέρβων τουριστών επέλεξε πέρσι την Ελλάδα για να κάνει διακοπές, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων της Σερβίας.

Μάλιστα, πέρσι επιτεύχθηκε αύξηση της τάξης του 20% όσον αφορά στην αγορά τουριστικών πακέτων από Σέρβους με κατεύθυνση την Ελλάδα και κυρίως προς τη Μακεδονία και Θράκη.

Όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θ. Καράογλου, που ηγείται της φετινής ελληνικής παρουσίας στη Διεθνή Τουριστική Εκθεση του Βελιγραδίου, στόχος είναι φέτος να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς στην εξειδίκευση των εθνικών τουριστικών που έχουν θέσει.

1.200 Ρώσοι Travel Agents
Περισσότεροι από 1.200 Ρώσοι Travel Agents και δημοσιογράφοι θα συμμετέχουν στο Ελληνορωσικό Tουριστικό Forum που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη Απριλίου. Η διοργάνωση ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους Ρώσους Tour Operators, το Labirint, σε συνεργασία με το Le Grand Group of Companies και την Aegean.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος «Le Grand Group of Companies» το 2013 διπλασίασε τις αφίξεις με 260.000 επισκέπτες σε τέσσερις προορισμούς.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com