Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Καταγγελία Γεωργιάδη για καρτέλ γιατρών στα νησιά προκειμένου να ελέγχουν τις τιμές

Απάντηση στις καταγγελίες για την έλλειψη συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ στο νησί της Σάμου έδωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.




Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Αδ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας οι ιατροί επιλέγουν να μην συμβληθούν με το Δημόσιο, προκειμένου να σχηματίσουν «καρτέλ», όπως είπε, και να ελέγχουν τις τιμές σε βάρος των πολιτών.

Τόνισε ωστόσο πως, ως απάντηση, το υπουργείο θα στείλει ιατρούς στη Σάμο και σε άλλες περιοχές όπου διαπιστώνονται πρακτικές «ιατρικών καρτέλ».

Οσον αφορά την κριτική που δέχεται το υπουργείο Υγείας για την έλλειψη εμβολίων κατά της γρίπης, η οποία έως τώρα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 63 ανθρώπους, ο Αδ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι τα εμβόλια «δεν εισάγονται από το κράτος αλλά από εταιρείες ως "εποχικό" είδος».

Προσέθεσε πάντως ότι οι πολίτες μπορούν να καλύπτουν το κενό με τη χρήση αντιιικών φαρμάκων.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι νέο τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ΕΟΠΥΥ είναι το 210 38034470 (από 8:00 έως 15:00), μέσω του οποίου οι ασφαλισμένοι να μπορούν να ενημερώνονται για τους συμβεβλημένους ιατρούς που βρίσκονται στην περιοχή τους. Γι πληρέστερη ενημέρωση υπάρχει η διεύθυνση eopyy.gov.gr.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com