Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Σταθάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει τους φορολογικούς συντελεστές

Για τη διατήρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ των υφιστάμενων φορολογικών συντελεστών, σε περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλάβει την εξουσία, διαβεβαίωσε ο Γιώργος Σταθάκης.




Όπως τόνισε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, «εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα». «Δεν θα αλλάξουμε κανένα φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι σήμερα υπάρχει υπερφορολόγηση των Ελλήνων. Όπως είπε, «οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους κατ' αναλογία του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σήμερα υπερφορολογούνται, διότι σηκώνουν μεγάλο βάρος».

«Το ίδιο με τον ΦΠΑ», πρόσθεσε, «με τους καταναλωτές, γιατί σήμερα έχουμε τον υψηλότερο στην Ευρώπη και έτσι και οι καταναλωτές υπερφορολογούνται. Αντιθέτως, τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις είχαν μια μεγάλη υστέρηση που σήμερα είναι μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com