Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Ρύθμιση των χρεών για μικρές επιχειρήσεις

Για πολιτική φορολογικής δικαιοσύνης που θα βασίζεται στη συνεισφορά όλων στα φορολογικά βάρη ανάλογα με τις πραγματικές τους δυνάμεις, μίλησε χθες ο Αλ. Τσίπρας σε εκδήλωση για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, παρουσία των κ.κ. Δραγασάκη και Σταθάκη.




Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την «άγρια φορολογική της πολιτική», αλλά και για παραποίηση δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με «κοπτοραπτική» και «μονταζιέρες», απαντώντας έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, στον «θόρυβο» που προκάλεσαν οι δηλώσεις Σταθάκη για τους φορολογικούς συντελεστές. Παράλληλα επανέλαβε ότι «η μεγάλη ανατροπή στις ευρωεκλογές, δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτική φιλοδοξία, είναι όρος εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρότασή του για συνολική ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όχι ανά φορολογία αλλά σε προκαθορισμένη χρονική περίοδο (π.χ. ανά τρίμηνο) όταν προστίθενται και νέες οφειλές, για δυνατότητα επιλογής μεταξύ φορολογικού ελέγχου και έμμεσου αντικειμενικού προσδιορισμού εισοδήματος, ειδικά για πολύ μικρές ΜμΕ και αυτοαπασχολούμενους μέχρι ένα όριο, αλλά και την πρωτοβουλία, ώστε να δοθεί άμεσα λύση για τη προστασία των εισοδημάτων από κατασχέσεις λόγω χρεών και τη δυνατότητα συμψηφισμού χρεών προς το Δημόσιο και επιστροφής φόρων.

Στόχος μας, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να σταματήσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να καταργηθούν οι ρυθμίσεις που οδηγούν τους μικρομεσαίους είτε στις φυλακές είτε στην απόγνωση και στις αυτοκτονίες.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com