Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αποσύρθηκε η σκανδαλώδης προκήρυξη για τις προσλήψεις στην Εθνική

Με αφορμή τις αντιδράσεις για την πρόσληψη εργαζομένων στο Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.), αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό, το Ταμείο Υγείας ανακοίνωσε ότι απέσυρε την προκήρυξή του δεδομένου ότι έχουν προκηρυχθεί εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.





Κατά συνέπεια το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα επανεξετάσει το όλο θέμα.

«Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) είναι αυτοδιαχειριζόμενο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν εκπροσωπείται στο Διοικητικό του Συμβούλιο ή σε κανένα άλλο επίπεδο λειτουργίας του, η Εθνική Τράπεζα. Η μόνη ανάμειξη της Εθνικής είναι η, σύμφωνα με το Νόμο, παρακράτηση και απόδοση στο ΤΥΠΕΤ της προβλεπόμενης εισφοράς των εργαζομένων της για κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΤΥΠΕΤ» αναφέρει σε διευκρινιστική ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα.

«Κατά συνέπεια η Εθνική Τράπεζα ουδεμία συμμετοχή, ευθύνη ή δυνατότητα παρέμβασης έχει για αποφάσεις που λαμβάνει το ΤΥΠΕΤ, ακόμα και όταν οι αποφάσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με αντίστοιχες πολιτικές που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα και η οποία ως γνωστόν δεν προκηρύσσει διαγωνισμούς προσλήψεων με δικαίωμα μόνο συμμετοχής παιδιών εργαζομένων ή συνταξιούχων της», καταλήγει η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας με την οποία διαχωρίζει τη θέση της από το διαγωνισμό του Ταμείου.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν επειδή στην Προκήρυξη εσωτερικού διαγωνισμού για την κάλυψη θέσεων διοικητικών υπαλλήλων στο ΤΥΠΕΤ στην Αθήνα υπογραμμίζονταν πως δικαίωμα συμμετοχής «είχαν μόνον τέκνα εργαζομένων ή συνταξιούχων στην Ε.Τ.Ε , στο ΤΥΠΕΤ και τους συλλόγους Ε.Τ.Ε.».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com