Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η «Δίας»

Στη λύση της πτώχευσης κατέφυγε τελικά το διοικητικό συμβούλιο της «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες», μια μέρα μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο 99 από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που την άφησε εκτεθειμένη έναντι των πιστωτών της.




Με την κίνηση αυτή η εταιρεία εξασφαλίζει την προστασία των περιουσιακών της στοιχείων από τους πιστωτές της και ταυτόχρονα κερδίζει χρόνο έως ότου υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες για τη ρύθμιση των χρεών του κλάδου. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι η αίτηση πτώχευσης δεν καθιστά απαγορευτική την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές, αλλά ούτε και την ανάκληση της αίτησης πτώχευσης, και δηλώνει έτοιμη να παραχωρήσει τον έλεγχο της διοίκησης στις τράπεζες, προκειμένου να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας.

Η κ. Ανίτα Χάμιλτον, εκπρόσωπος της Linnaeus Capital Partners, βασικού μετόχου της «Δίας», ανέφερε ότι με τον κίνδυνο της άμεσης χρεοκοπίας να είναι ορατός, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να κηρύξει στάση πληρωμών και να καταθέσει οικειοθελώς αίτηση πτώχευσης, προκειμένου να εξασφαλίσει προστασία από τους πιστωτές της και να διαφυλάξει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Επιπλεόν, η κ. Χάμιλτον εξέφρασε την άποψη ότι η επίτευξη συμφωνίας με τις τράπεζες είναι η μόνη που μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον της εταιρείας, των εργαζομένων αλλά και των προμηθευτών της, και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισχυροποίηση του κλάδου της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι κ. Oleg Karpushev, Yury Vinokurov και Ιωάννης Μπουγάς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «Δίας» για προσωπικούς λόγους.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com