Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Eρχονται τα Google Glasses με την σφραγίδα της Ray - Ban

Συμφωνία συνεργασίας με την Google υπέγραψε η Luxottica, η εταιρεία κατασκευής των γυαλιών Ray-Ban, με στόχο τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη γυαλιών, βασισμένων στα Google Glasses, που θα μπορέσουν στο μέλλον να διοχετευθούν στο ευρύ κοινό.




Το Google Glass αποτελείται, όπως είναι γνωστό, από μία μικρή οθόνη, που είναι εφαρμοσμένη σε έναν σκελετό γυαλιών και μέσα από αυτήν, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες, βίντεο και να μοιραστεί με τη βοήθεια της ασύρματης τεχνολογίας τα δεδομένα του στο διαδίκτυο.

Η ιταλική εταιρεία Luxottica ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, ότι οι δύο μεγάλες μάρκες γυαλιών της, Ray-Ban και Oakley, θα αποτελέσουν μέρος της συμφωνίας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ποσό.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην ιταλική Luxottica να είναι η πρώτη για να παρουσιάσει τη νέα τεχνολογία σε εκατομμύρια καταναλωτές, αν και η Google δεν έχει ακόμη ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια στην κατασκευή ων γυαλιών της όπως είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αλλά και η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

Σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica, τα νέα γυαλιά της Luxottica θα κυκλοφορήσουν το 2015.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών η Google αποφάσισε να διευρύνει τη δοκιμή των «έξυπνων» γυαλιών της, πέρα από τους 10.000 εθελοντές που συμμετέχουν ήδη στο πιλοτικό πρόγραμμα Glass Explorer. Έτσι, όπως ενημέρωσε μέσω e-mail τους εθελοντές η αμερικανική εταιρεία, κάθε ένας από αυτούς μπορεί να προτείνει έως και τρεις υποψήφιους αγοραστές των Google Glass, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι αγοραστές θα πρέπει να είναι κάτοικοι των ΗΠΑ, δηλώνοντας είτε μια μόνιμη διεύθυνση στην οποία θα τους αποσταλεί το γκάτζετ είτε αν μπορούν να το παραλάβουν οι ίδιοι, από τα γραφεία της Google, στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες ή το Σαν Φρανσίσκο.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να αυξήσει τους συμμετέχοντες στο Glass Explorer στους 40.000. Ο στόχος της Google είναι να επεκτείνει τις δοκιμές των γυαλιών, ώστε με τις παρατηρήσεις τους να βελτιώσει τη συσκευή πριν τη λανσάρει κανονικά στο εμπόριο. Η τιμή των Google Glass αναμένεται να «αρκετά μικρότερη» από τα 1.400 που κοστίζει η πιλοτική παραλλαγή τους.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com