Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Facebook: Εξαγοράζει την Oculus VR έναντι 2 δισ. δολάρια

Σε μια αρκετά εντυπωσιακή εξαγορά προχωρά το Facebook ανακοινώνοντας πριν λίγα λεπτά την εξαγορά της εταιρείας Oculus VR, κατασκευάστρια εταιρείας του Oculus Rift το οποίο φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στα videogames και όχι μόνο μέσω της εικονικής πραγματικότητας.




Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το σύνολο της εξαγοράς φτάνει τα 2 δισ. δολάρια από τα οποία τα 400 εκατομμύρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε 23.1 εκαομμύρια μετοχές του Facebook οι οποίες με βάση το μέσο όρο τιμής κλεισίματος των τελευταίων 20 ημερών αποτιμώνται σε 1.6 δισ. δολάρια.

Σε μήνυμα του στην προσωπική σελίδα που διατηρεί στο Facebook, ο CEO και συνιδρυτής της εταιρείας Mark Zuckerberg δηλώνει ότι «το mobile είναι η πλατφόρμα του σήμερα ενώ πλέον ετοιμαζόμαστε για τις πλατφόρμες του αύριο» προσθέτωντας ότι «Η Oculus έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει την πιο κοινωνική πλατφόρμα όλων των εποχών και να αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε, παίζουμε και επικοινωνούμε».

Μάλιστα για το πως οραματίζεται τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας ως κοινωνικής πλατφόρμας, ο Zuckerberg δίνει συγκεκριμένα παραδείγματα όπως το να παρακολουθεί κάποιος διάφορα μαθήματα με φοιτητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο, η να υπάρχει διαβούλεση με ένα γιατρό πρόσωπο-με-πρόσωπο μόνο με την τοποθέτητη των ειδικών γυαλιών από το σπίτι σας.

Η εξαγορά όπως γίνεται κατανοητό και από το μήνυμα του Zuckerberg δεν πρόκειται να αλλάξει τα σχέδια της εταιρείας να κυκλοφορήσει την εμπορική έκδοση του Oculus Rift αφού ολοκληρωθεί το δεύτερο στάδιο δοκιμών με την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου πρωτοτύπου αποκλειστικά όμως για developers.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες γύρω από την εξαγορά.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com