Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Δεν αλλάζουν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Δεν έχει τεθεί ζήτημα τροποποίησης των κριτηρίων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.




Μια δήλωση, όμως, που έρχεται σε αντίθεση με όσα έλεγε, προ ημερών, κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα εισοδηματικά όρια και να επανεξεταστούν -το καλοκαίρι- οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν στην αρχική αξιολόγηση.

Μάλιστα, ο κ. Χ. Θεοχάρης ανέφερε πως μόνο οι αιτήσεις που απορρίπτονται για «λίγα ευρώ» εισοδήματος ή περιουσίας θα επανεξεταστούν. Επίσης, τόνισε πως το μέρισμα θα δοθεί αυτούσιο και δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές των μερισματούχων.

Σε ό,τι αφορά την έως τώρα πορεία της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, ο κ. Θεοχάρης είπε πως μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί περίπου 185.000 αιτήσεις. Αντίθετα, έχουν απορριφθεί 340.000 αιτήσεις, με τις περισσότερες απορρίψεις να οφείλονται στο γεγονός ότι οι αιτούντες δεν ικανοποιούν είτε τα εισοδηματικά κριτήρια είτε τα κριτήρια περιουσιακής κατάστασης.

Ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε πως συνολικά περίπου 600.000 νοικοκυριά ικανοποιούν τα κριτήρια για λήψη του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο μπορεί να «αγγίξει» περίπου 1.000.000 πολίτες. Οσον αφορά τις ημερομηνίες καταβολής του μερίσματος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων σημείωσε πως οι πιστώσεις θα γίνουν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που φιλοξενούνται, υπογράμμισε πως θα δοθεί ένα μέρισμα συνολικά στην οικογένεια όπου φιλοξενείται, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείεται μεγάλος αριθμός πολιτών από την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com