Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Die Zeit: Χρονιά-ρεκόρ το 2014 για τον ελληνικό τουρισμό

«Η Ελλάδα έχει ξεφορτωθεί την εικόνα της χώρας σε κρίση» αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit και επισημαίνει ότι, για το 2014, αναμένεται για τη χώρα ρεκόρ επισκεπτών. «Ο κλάδος του τουρισμού διδάχθηκε από τα δύσκολα χρόνια» αναφέρεται στο δημοσίευμα.




«Ακρόπολη 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, στο οποίο γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για το νέο ωράριο λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων κατά την τουριστική περίοδο, με 12 ώρες, καθημερινά. Ο συντάκτης αναφέρεται μάλιστα σε δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το νέο ωράριο θέμα κοινής λογικής, επισημαίνοντας: «Πρέπει να δείξουμε αυτό που διαθέτουμε-και η Ελλάδα έχει, προ πάντων, να προσφέρει πολιτισμό».

Ο συντάκτης παραθέτει δηλώσεις ξενοδόχων από την Ελλάδα, οι οποίοι εκτιμούν ότι κατά τη φετινή τουριστική περίοδο θα σημειωθεί νέο ρεκόρ αφίξεων, ενώ αναφέρουν άνοδο και στις πρώιμες κρατήσεις. «Σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, το 2014 θα είναι μια νέα χρονιά- ρεκόρ» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης και προσθέτει ότι «σχεδόν σε όλες τις παραδοσιακές αγορές, καταγράφουμε άνοδο στον αριθμό κρατήσεων». Εκτιμά δε, ότι οι τουρίστες θα φθάσουν φέτος τα 18,5 εκατομμύρια.

Στην ανταπόκριση, επισημαίνεται ακόμη ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αγορά της Ρωσίας, καθώς κάθε Ρώσος τουρίστας ξόδεψε το 2013, κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, 1.074 ευρώ, ενώ όλοι οι τουρίστες ξόδεψαν κατά μέσο όρο 670 ευρώ. Αναφέρεται επιπλέον, στο ότι πέρυσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 2,7 εκατομμύρια Γερμανοί, αναδεικνύοντας τη Γερμανία στη μεγαλύτερη αγορά για τη χώρα.

Στο δημοσίευμα γίνεται ακόμη λόγος για άνοδο και στον εσωτερικό τουρισμό, καθώς, όπως αναφέρει ο συντάκτης, οι Έλληνες ταξιδεύουν και πάλι περισσότερο, διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία, επισκέπτονται καφέ, εστιατόρια και μπαρ- ένδειξη ότι έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, υπάρχει και πάλι ανοδική πορεία.





 
website counter
friend finderplentyoffish.com