Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Σαμαράς: Νούμερο 1 πρόβλημα η δημιουργία θέσεων εργασίας

«Προκειμένου να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη χρειαζόμαστε ανταγωνιστικότητα, δημιουργία θέσεων απασχόλησης, που είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα και βεβαίως αλληλεγγύη μεταξύ όλων των χωρών μελών» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη αποψινή έκτακτη άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου αναμένεται να γίνει αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.




«Είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που νίκησε τις εκλογές θα ηγηθεί αυτής της διαδικασίας τα επόμενα πέντε χρόνια και θα εργαστεί εποικοδομητικά για την επίτευξη αυτού του στόχου» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «ο στόχος με μια λέξη είναι ανάπτυξη».

Βενιζέλος: Το μήνυμα είναι ανάπτυξη

Το μήνυμα των ευρωεκλογών για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές δεν μπορεί να είναι άλλο απο την ανάγκη χάραξης αναπτυξιακών οικονομικών πολιτικών, δηλωσε λίγο νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εισερχόμενος στο χώρο συνεδρίασης της συνόδου του Ευρωπαϊκου Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε επίσης οτι το βασικό ζητούμενο είναι πλέον η έξοδος απο τις πολιτικές λιτότητας και η εφαρμογή πολιτικών φιλικών προς την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντηση των σοσιαλιστών ηγετών, αποφασίστηκε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η βούληση των ευρωπαϊκών λαών όπως εκφράστηκε στις ευρωπαϊκές εκλογές και όπως καταγράφεται στους νέους συσχετισμούς δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν το δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετείχαν ο Γάλλος Πρόεδρος Φράνσουά Ολάντ, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ρουμανίας, της Μάλτας, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας κ.α.

Ο κ. Βενιζέλος τοποθετήθηκε υπέρ της ανάγκης να γίνει σεβαστή η κανονική «κοινοβουλευτική» διαδικασία, δηλαδή να δοθεί κατ΄αρχάς η δυνατότητα στον κ. Γιούνκερ, ως επικεφαλής του μεγαλύτερου σε δύναμη κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο να διαμορφώσει πλειοψηφία και αυτό να ληφθεί υπόψη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε περίπτωση δε αποτυχίας, να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία με τον Μάρτιν Σουλτς.

«Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι η αναζήτηση ρόλων για συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά η αλλαγή των ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως ζητούν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό έχει καταστεί πλέον κοινή πεποίθηση σε όλη την Ευρώπη, σίγουρα δε στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και δημοκρατών» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνάντηση των Σοσιαλιστών ηγετών, κατά τη Χαριλάου Τρικούπη, η γενική εντύπωση ήταν πως το ΠΑΣΟΚ έχει σταθεί δυνατό, ότι έχει αυξηθεί το ειδικό του βάρος και η επιρροή του, ενώ όλοι αποδίδουν πολύ μεγάλη σημασία στη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας στην Ελλάδα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com