Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Εκτός Δημοσίου 524 υπάλληλοι- Στη λίστα δολοφόνοι, παιδεραστές, κλέφτες, έμποροι ναρκωτικών!

Εκβιαστές, κλέφτες, δολοφόνοι και παιδεραστές «φιγουράρουν» μεταξύ άλλων στη λίστα των επίορκων υπαλλήλων, που τους τελευταίους 18 μήνες απολύθηκαν από το Δημόσιο.




Έπειτα από κωλυσιεργίες χρόνων και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, τελικώς οι πειθαρχικές διαδικασίες φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να κινούνται, θέτοντας οριστικά εκτός κρατικής μηχανής περισσότερους από 500 υπαλλήλους από τις αρχές του 2013.

Ειδικότερα την περυσινή χρονιά αποχώρησαν 220 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους άλλοι 304. Πρόκειται για αναγκαστικές αποχωρήσεις πειθαρχικής ή ποινικής προέλευσης και για ανακλήσεις διορισμών ή καταγγελίες συμβάσεων λόγω υποβολής πλαστών δικαιολογητικών.

Οι πλέον συνήθεις περιπτώσεις για τις οποίες τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια επέβαλαν την ποινή της οριστικής παύσης αφορούσαν την αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα υπάρχουν και αδικήματα που χαρακτηρίζονται ως άκρως σοβαρά.

Μεταξύ άλλων καταγράφονται περιπτώσεις υπαλλήλων που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, χρηματισμό, υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, παθητική δωροδοκία, πλαστογραφία, απόπειρα εκβίασης, χρησιμοποίηση δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, παρεμβάσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα σε ΔΟΥ για εξυπηρέτηση ιδίου οφέλους ή τρίτων προσώπων, παραποίηση στοιχείων και νόθευση εγγράφων, προμήθεια μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή υλικού παιδικής πορνογραφίας, προμήθεια πώληση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικό «κεφάλαιο» αποτελούν οι επίορκοι εκπαιδευτικοί, ορισμένοι εκ των οποίων παύθηκαν καθώς ενεπλάκησαν σε σύναψη σχέσεων με ανήλικο, ασελγείς πράξεις σε ανήλικο, σεξουαλική παρενόχληση μαθητών μέσω μηνυμάτων, συνομιλίες απρεπούς περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένουν ότι η ενίσχυση και η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών συνιστούν σπουδαίες προτεραιότητες και για του λόγου το αληθές επικαλούνται τους αριθμούς που δείχνουν ότι από τις 524 απομακρύνσεις επίορκων οι 58 έγιναν το πρώτο τετράμηνο του 2013, οι 65 το δεύτερο, οι 97 το τρίτο και οι 304 στο διάστημα Ιανουαρίου ? Απριλίου του 2014.

Tα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται

Oικονομικά αδικήματα: Xρηματισμός, υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, πλαστογραφία, απόπειρα εκβίασης, παθητική δωροδοκία.

Σοβαρά αδικήματα: Aνθρωποκτονία εκ προθέσεως, σύναψη σχέσεων από εκπαιδευτικό με ανήλικο, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ασελγείς πράξεις σε ανήλικο από εκπαιδευτικό, προμήθεια μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή υλικού παιδικής πορνογραφίας, προμήθεια - πώληση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σεξουαλική παρενόχληση μαθητών από εκπαιδευτικό μέσω μηνυμάτων, συνομιλίες απρεπούς περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκπαιδευτικό.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com