Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Κτηματολόγιο: Καθυστερήσεις αλλά όχι στάση πληρωμών

Διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια περί «στάσης πληρωμών» η «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» (ΕΚΧΑ), τονίζοντας σε σχετική της ανακοίνωση πως είναι «απολύτως ανακριβή» τα όποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα χρήματα των τελών κτηματογράφησης δεν είναι διασφαλισμένα.




Μολονότι η ΕΚΧΑ παραδέχεται πως υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, επισημαίνει ότι «τα προβλήματα ξεπερνιούνται», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι τα χρήματα είναι «απολύτως διασφαλισμένα σε λογαριασμούς της εταιρείας, έχοντας εξασφαλίσει υψηλά επιτόκια».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΧΑ, δεν διακυβεύεται η πορεία του έργου και η λειτουργία της, αντίθετα «κάθε μέρα που περνά επιταχύνεται όλο και περισσότερο η προσπάθεια και οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου». Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνουν ότι η ΕΚΧΑ έχει σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα την τελευταία πενταετία. Διαθέσιμα τα οποία καταγράφονται κάθε χρόνο, οπότε δεν έχουν «προστεθεί» στο πρωτογενές αποτέλεσμα του 2013.

Αντιθέτως, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της εταιρείας ανήλθε σε έλλειμμα 11 εκατ. ευρώ το 2013 επηρεάζοντας αρνητικά το δημοσιονομικό ισοζύγιο. Δεδομένου ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στην εξέλιξη των προγραμματισμένων έργων, στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρα, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΚΧΑ, Η. Λιακόπουλο, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΚΑ Σ. Αλεξιάδη, αποφασίστηκε η διάθεση μέρους των αποθεματικών χρημάτων της ΕΚΧΑ, προκειμένου η κτηματογράφηση να προχωρήσει σε σταθερές βάσεις και με επιταχυνόμενα βήματα. Οι αμέσως επόμενοι δήμοι που αναμένεται να «τρέξει» η συλλογή δηλώσεων είναι το υπόλοιπο των νομών Κοζάνης και Αργολίδας.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com