Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Οι φόροι στα ΙΧ μειώνονται - Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης

Η μείωση της φορολογίας των ΙΧ και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης είναι δύο από τις μεγάλες αλλαγές που σύντομα θα προωθήσει η κυβέρνηση.




Το ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως προέχει η ολοκλήρωση των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων, η άρση των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, η υιοθέτηση φορολογικών ελαφρύνσεων οι οποίες θα συνοδεύονται από την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, η βελτίωση της λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης, αλλά και η αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τη ρύθμιση Παπακωνσταντίνου, που στέλνει φυλακή ακόμα και πολίτες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, να προχωρήσει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε πολίτες και επιχειρήσεις, στην κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που επιβαρύνει κάθε χρόνο με συντελεστή από 1% έως 4% τα ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, στη σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, στην απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων από ΦΠΑ, αλλά και στη μείωση της φορολογίας των ΙΧ αυτοκινήτων.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com