Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΑΠΟ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ Ερχονται αυξήσεις κατά 11% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τα εξοχικά

Αυξήσεις της τάξεως του 11% θα δούν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από την 1η Ιουλίου περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια καταναλωτές με εξοχικά και δευτερεύουσες κατοικίες, οι οποίοι ανήκουν στη χαμηλή κατηγορία έως 800 κιλοβατώρες/τετράμηνο.




Σύμφωνα με Τα Νεα, από την Τρίτη 1 Ιουλίου η χαμηλή κατηγορία κατανάλωσης καταργείται και ενοποιείται με αυτήν της κατανάλωσης, από 801-2.000 κιλοβατώρες με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα τιμολόγια αυτά κατα 11% Πόσο όμως θα αυξηθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους εν λόγω καταναλωτές πάντα σύμφωνα με ''Τα Νεα'' Ένα εξοχικό με κατανάλωση 750 κιλοβατώρες/εξάμηνο με λογαριασμό 60 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με 6-7 ευρώ.

Σε ένα άλλο εξοχικό με κατανάλωση 400 κιλοβατώρες το εξάμηνο, ο λογαριασμός είναι της τάξης των 30 ευρώ και η επιβάρυνση θα είναι 3-4 ευρώ. Το ΥΠΕΚΑ επικαλείται για την αύξηση τη σχετική μνημονιακή υποχρέωση και το γεγονός ότι οι κάτοχοι εξοχικών απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τα φτωχά νοικοκυριά απλά επειδή βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με αυτά, λόγω χαμηλής κατανάλωσης.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com