Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Δύσκολες εξετάσεις στις 7 Ιουλίου

Τη Δευτέρα 7 Ιουλίου ο Γκίκας Χαρδούβελης αναμένεται να περάσει «δύσκολες εξετάσεις» στο Eurogroup, με τους πιστωτές να αναμένουν ενημέρωση όχι μόνο για τα δώδεκα προαπαιτούμενα αλλά και για τις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια αλλά και για αποκρατικοποιήσεις, όπως η ΕΥΔΑΠ.




Το επόμενο Eurogroup αναμένεται στις 12 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμο αναμένεται να είναι το Eurogroup στις 13 Οκτωβρίου, αφού θα έχει προηγηθεί η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2015. Ελληνικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι συνεδριάσεις στις 6 και 21 Νοεμβρίου, μήνας που το 2012 «έκρυβε» τη νέα συμφωνία για το χρέος μετά από ολονύκτιες διαβουλεύσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και της ηγεσίας του ΔΝΤ. Άλλωστε το φθινόπωρο αναμένεται να ανοίξει η ΕΚΤ τα χαρτιά της για τα ευρωπαϊκά stress tests, που θα κρίνουν το ποσό που θα περισσέψει από τον «κουμπαρά» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Παράμετρος κρίσιμη στη διαπραγμάτευση για το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό, με δεδομένο ότι η Αθήνα επιμένει πως δεν θα απαιτηθεί τρίτο δάνειο από την Ευρωζώνη.

Κάτι πάντως που η Ευρωζώνη, και κυρίως η Γερμανία εμφανίζεται διατεθειμένη να χορηγήσει, υπό όρους, επιδιώκοντας να διατηρήσει υψηλό τον βαθμό εποπτείας στην Ελλάδα, κυρίως όσον αφορά στο κρίσιμο σκέλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Το τελευταίο Eurogroup για φέτος έχει προγραμματιστεί στις 8 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, και κάποια έκτακτη συνεδρίαση εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com