Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΑΛΛΑΓΕΣ Επανεξετάζονται όλοι οι φόροι

Επανεξετάζονται από μηδενική βάση όλοι οι φόροι και τα εισπρακτικά μέτρα που ελήφθησαν στην περίοδο της κρίσης.




Στο τραπέζι αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να τοποθετηθούν ακόμα και η έκτακτη εισφορά, καθώς και ο φόρος ακινήτων. Το κριτήριο με το οποίο θα επανεξεταστούν οι φόροι είναι η σχέση απόδοσης με το κοινωνικό κόστος.

Πάντως, οι όποιες αλλαγές υιοθετηθούν στο σύνολό τους θα είναι μηδενικού ισοδυνάμου αποτελέσματος, δηλαδή δεν θα μειωθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Στο υπουργείο Οικονομικών και ειδικά ο νέος υπουργός πιστεύουν ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για το λόγο αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Για τους προαναφερόμενους λόγους στις προθέσεις του νέου υπουργού Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη, είναι να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι «πολύ περισσότερο από τους παλαιότερους υπουργούς» και ο σχεδιασμός της στρατηγικής προς αυτή την κατεύθυνση «θα γίνει σε συνεργασία με τη νέα ΓΓΔΕ, κυρία Σαββαϊδου».

Ως «τομή» που θέλει να επιφέρει η πολιτική ηγεσία στον τομέα της φορολογίας είναι «η ηλεκτρονικοποίηση και η αποφυγή επαφής πολίτη και εφορίας» όπως δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com