Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Bloomberg: Τα ελληνικά ομόλογα έχουν καλύτερες αποδόσεις και από τα λαχεία

Στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα ελληνικά ομόλογα, παρουσιάζουν πλέον καλύτερες αποδόσεις ακόμα και από αυτές του λαχείου αφού η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει πέσει στο 5,79% από το 44,2% τον Μάρτιο του 2012, στο απόγειο της οικονομικής κρίσης.




«Η οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος μετά την κορύφωση της χειρότερης ύφεσης σε περίοδο ειρήνης και του υψηλότερου ποσοστού ανεργίας στην περιοχή. Οι επενδυτές αγοράζουν ξανά ελληνικά ομόλογα», αναφέρει το δημοσίευμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα ελληνικά ομόλογα, παρουσιάζουν πλέον καλύτερες αποδόσεις ακόμα και από αυτές του λαχείου αφού η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει πέσει στο 5,79% από το 44,2% τον Μάρτιο του 2012, στο απόγειο της οικονομικής κρίσης.

Σχετικά με τα CDS, αναφέρει πως λόγω των αισιόδοξων προοπτικών για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τώρα βρίσκονται σε χαμηλό ρεκόρ από το 2010, παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια είχαν σκαρφαλώσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com