Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η Θεσσαλονίκη σε απευθείας σύνδεση με το συνέδιο Google I/O

“Hello Thessaloniki” (γεια σου Θεσσαλονίκη) ακούγεται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού και ο Βαν Ρίπερ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Google εμφανίζεται στην οθόνη.




Μια οθόνη που θυμίζει θερινό σινεμά, αφού έχει στηθεί στον υπαίθριο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Χάρη στην κοινότητα προγραμματιστών της Google (GDG Thess) η Θεσσαλονίκη συμμετέχει με απευθείας σύνδεση στο συνέδριο Google I/O που διεξάγεται στο Σαν Φρανσίσκο. Από κάτω ακούγονται χειροκροτήματα και ο Ρίπερ ενθουσιάζεται από τη ζωντάνια και το... ταμπεραμέντο του ελληνικού κοινού.

“Σύμφωνα με τα στοιχεία που πήραμε από την Google, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τη Θεσσαλονίκη μέσω της σύνδεσης που είχαμε με το συνέδριο”, επεσήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Τζίνης, ιδρυτής του GDG Thess.

“Συνολικά αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 19 δισεκατομμύρια ποστ και μηνύματα σχετικά με το Google I/O”, πρόσθεσε.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιουνίου και όπως είπε χαρακτηριστικά ο προγραμματιστής του GDG Thess Βαγγέλης Τσάτης αποτελεί “δείκτη για την τεχνολογία της χρονιάς που ακολουθεί”.

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το GDG Thess σε συνεργασία με τη Helexpo-ΔΕΘ, δόθηκε η ευκαιρία σε όσους το επιθυμούσαν να ενημερωθούν επίσης, σχετικά με τους χάρτες της Google και να αναρτήσουν δεδομένα. “Πρόκειται για μια πλατφόρμα που χρησιμοποιούν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη και παρέχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί κανείς εικονικά. Είναι ένα δωρεάν εργαλείο προβολής και προώθησης μιας επιχείρησης, ενός φορέα ή μιας πόλης. Συγχρόνως συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής”, επεσήμανε ο Βαγγέλης Τσάτης, προγραμματιστής του GDG Thess.

Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου νέοι άνθρωποι από το χώρο της ελληνικής επιχειρηματικότητας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους για τη δημιουργία Start up επιχείρησης σε κορυφαίους προγραμματιστές που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στο συνέδριο του Σαν Φρανσίσκο. "Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που γίνεται αυτό. Οι προγραμματιστές που άκουσαν τις ιδέες στο Google I/O, θα μας πουν τη γνώμη τους και η κριτική επιτροπή του GDG Thess θα προχωρήσει στην τελική αξιολόγηση", σημείωσε ο κ.Τζίνης.

Τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δράσεις της Eduact και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτική για όλους. “Θέλουμε να συμμετέχουμε σε κάθε καινοτόμα προσπάθεια που αφορά την τεχνολογία παρουσιάζοντας το έργο μας”, σημείωσε ο Κώστας Βασιλείου, ιδρυτής της Eduact. Το “παρών” έδωσε και η ομάδα Robot Masters που κατέκτησε την 3η θέση στην ρομποτική απόδοση και τη 2η στην ρομποτική επίδειξη στο φετινό Ανοιχτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής First Lego League (FLL).

Ολοκληρώνοντας μάλιστα την πρώτη του χρονιά, το Eduact με την υποστήριξη του αμερικάνικου πανεπιστημίου Tufts διοργανώνει το πρώτο Summer Camp ρομποτικής στη Χαλκιδική με τη συμμετοχή φοιτητών από διάφορες χώρες του κόσμου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com