Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ερχεται «κούρεμα» σε 746 χιλιάδες συντάξεις από την Τετάρτη

Περισσότεροι από 700.000 συνταξιούχοι θα δουν από αύριο Τετάρτη 30 Ιουλίου, μειώσεις στις συντάξεις τους, καθώς αλλάζει ο τρόπος παρακράτησης φόρου, για όσους παίρνουν περισσότερες από δύο συντάξεις, κύριες και επικουρικές.




Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του υπουργείου Οικονομικών η παρακράτηση του φόρου θα γίνεται από αυτό το μήνα προκαταβολικά στο σύνολο των συντάξεων και όχι σε κάθε σύνταξη ξεχωριστά όπως γινόταν μέχρι τον Ιούλιο. Με τις αλλαγές αυτές 746.780 συνταξιούχοι με δύο ή περισσότερες συντάξεις που στο σύνολο ξεπερνούν τα 750 ευρώ θα δουν 40 ευρώ μέση μείωση από αύξηση παρακράτησης, λόγω αλλαγής της φορολογικής κλίμακας, επειδή όταν συμψηφίζονται δύο ή περισσότερες συντάξεις μεγαλώνει η φορολογική κλίμακα.

Με αυτό τον τρόπο οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν προκαταβολικά κάθε μήνα ένα τμήμα του φόρου που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσουν την επόμενη χρονιά με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης. έτσι, την επόμενη χρονιά, εάν δεν έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές δεν πρόκειται να πληρώσουν επιπλέον φόρο μετά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

Αντίθετα 399.230 συνταξιούχοι με συντάξεις έως 700 ευρώ θα δουν 15 ευρώ μέση αύξηση επειδή σε αυτές σταματά η παρακράτηση φόρου που είχαν μέχρι τον Ιούλιο. Στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του φόρου θα υπάρχει και η μηνιαία έκπτωση παρακράτησης ύψους 1,5%


 
website counter
friend finderplentyoffish.com