Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Κομισιόν: Στο Παρίσι η συνάντηση μετά από αίτημα της Αθήνας

O εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζόναθαν Τοντ, ερωτηθείς εκ νέου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των ελληνικών Αρχών και των επικεφαλής της τρόικας.




Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος των ελληνικών
Αρχών.

«Αυτή η συνάντηση θα γίνει στο Παρίσι, γιατί το ζήτησαν οι ελληνικές Αρχές και ευχαρίστως δεχόμαστε το αίτημά τους», δήλωσε ο Τζόναθαν Τοντ. Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η συνάντηση αφορά πρωτίστως την Ελλάδα και εφόσον οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν να πραγματοποιηθεί εκτός Αθηνών, προτείνοντας το Παρίσι, δεν υπήρχε κανένας λόγος άρνησης.

Σε άλλο δημοσίευμα της «Wall Street Journal» αναφέρει ότι «η συμφωνία της τρόικας για συνάντηση εκτός Ελλάδας εκλαμβάνεται ως ένδειξη εμπιστοσύνης πως το πρόγραμμα λιτότητας βρίσκεται στον σωστό δρόμο και η πίεση στη δοκιμαζόμενη, από την κρίση, χώρα έχει χαλαρώσει».

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ «σύμφωνα με την Ελληνίδα κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, η αλλαγή του τόπου συνάντησης έγινε κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θεωρεί ότι οι τακτικές επισκέψεις των επιθεωρητών της τρόικας στην ελληνική πρωτεύουσα προκαλούν αναστάτωση».

Επίσης, παρατίθεται δήλωση της κ. Βούλτεψη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega: «Αφού είμαστε στον σωστό δρόμο και το πρόγραμμα πηγαίνει καλά, δεν υπάρχει λόγος για τη φυσική παρουσία τους εδώ».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «κατά περιπτώσεις, οι διαπραγματεύσεις (με τους εκπροσώπους της τρόικας) προχωρούν με αργούς ρυθμούς για μήνες και καλύπτονται εκτενώς από τα ελληνικά ΜΜΕ, των οποίων τα ρεπορτάζ για κάθε νέα περικοπή ή μέτρο λιτότητας, μερικές φορές επηρέασαν το οικονομικό συναίσθημα».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com