Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Άμυνας;

Η απόφαση του πρωθυπουργού να προταθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στη νέα Κομισιόν δημιουργεί ένα κενό στο νευραλγικό πόστο του υπουργού Άμυνας.



Ήδη, μετά την οριστικοποίηση της επιλογής του πρωθυπουργού, ο οποίος ουσιαστικά "άδειασε" την Ντόρα Μπακογιάννη, τα σενάρια έχουν αρχίσει αναφορικά με το όνομα που θα στελεχώσει τη συγκεκριμένη θέση.

Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι δεν υπάρχει πίεση χρόνου ώστε αυτό να γίνει άμεσα, καθώς η Επιτροπή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναλαμβάνει καθήκοντα τον ερχόμενο Νοέμβριο -κάτι που σημαίνει ότι ο νυν υπουργός μπορεί να παραμείνει στη θέση του για τουλάχιστον δύο μήνες ακόμη. Ωστόσο, με δεδομένο ότι θα πρέπει να ενημερωθεί για τα νέα του καθήκοντα, αλλά και να είναι διαθέσιμος για κάποιο διάστημα στον διάδοχό του, εκτιμάται ότι η αντικατάσταση θα γίνει συντομότερα, πιθανότατα αμέσως μετά το καλοκαίρι.

Για την ώρα, δημοσιογραφικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι για τη θέση δεν αποκλείεται να προταθεί ένας από τους "δυσαρεστημένους" της υπόθεσης Κομισιόν ή υπηρεσιακός παράγοντας από τον χώρο των αποστράτων.

Πάντως, το σίγουρο είναι πως τη θέση του νέου Επιτρόπου στη Βουλή αναλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στην Α' Αθήνας, Θάνος Πλεύρης, τον οποίο καλωσόρισε με tweet ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com