Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Χρ. Σταϊκούρας: Αποτυχία η εξίσωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

Αποτυχημένο κήρυξη την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.





«Δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Απέτυχε», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εφημερίδα «Realnews». Στάθηκε δε ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι η εφαρμογή του μέτρου, πέρα από το κοινωνικό κόστος, είχε ως αποτέλεσμα και την απώλεια εσόδων της τάξης των 450.000.000 ευρώ και υστέρηση έναντι στόχων, που ανήρθε στα 740.000.000 ευρώ. Ο υπουργός συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας».

Σε ό,τι αφορά την έκτακτη εισφορά ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν προκύπτει επέκταση της για την επόμενη διετία. Όμως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της συνέχισης της, καθώς το θέμα θα αξιολογηθεί κατά την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2015 και επίσης υπολογίζοντας τις επιπτώσεις των δικαστικών αποφάσεων.

Σε άλλη ερώτηση, αναφορικά με το εάν τελικά τον Σεπτέμβρη θα ανοίξει το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, ο κ. Σταϊκούρας παρέπεμψε στην επικαιροποίηση του μνημονίου και στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα συμφωνηθέντα με την Τρόικα. Τέλος, δήλωσε στην επιλεκτική αύξηση των μισθών και προκρίνει την μείωση της φορολογίας, λέγοντας: «Σταθερά υποστηρίζω ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, η μη ανατροπή της υφιστάμενης εισοδηματικής πολιτικής και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής πρέπει να οδηγήσουν στην σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com