Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Θέσεις οκτάμηνης μαθητείας σε ξενοδοχεία

Θέσεις οκτάμηνης μαθητείας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με αμοιβή 440 ευρώ τον μήνα, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα απόκτησης πτυχίου αναγνωρισμένου στην Ελλάδα και τη Γερμανία, «ανοίγει» ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Αθήνα και στο Ηράκλειο Κρήτης.





Το πρόγραμμα -γερμανικών προδιαγραφών που συνδυάζει την εκπαίδευση και την κατάρτιση σε πραγματικές συνθήκες (δυικό σύστημα)- απευθύνεται σε νέους και νέες ηλικίας 18-20 ετών (να έχουν γεννηθεί τα έτη 1994 έως 1996) και τις ειδικότητες του ξενοδοχοϋπαλλήλου και του μάγειρα. Οι νέοι καλούνται από τον ΟΑΕΔ να υποβάλλουν αιτήσεις αυτοπροσώπως ή με courier από σήμερα 29 Ιουλίου έως και τις 29 Αυγούστου στις Πειραματικές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης του Οργανισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) που θα πιστοποιείται με επίσημο τίτλο σπουδών και θα επιλεγούν με σύστημα μορίων, όπως τον βαθμό του τίτλου σπουδών (τόσα μόρια, όσα και ο βαθμός), την οικογενειακή κατάσταση (2 μόρια οι πολύτεκνοι), το εισόδημα (1 μόριο για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 9.163 ευρώ) κ.α. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 4 ή 5 αστέρων - μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

Προϋπόθεση εισαγωγής και εγγραφής στις ειδικότητες είναι η υπογραφή συμφωνητικού μαθητείας σε επιχείρηση. Το πρόγραμμα είναι τριετούς διάρκειας και προβλέπει συνολικά ενδοσχολική εκπαίδευση τεσσάρων μηνών κατ' έτος και εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας-μαθητεία έως 8 μηνών, η δε αμοιβή έχει οριστεί το 75% του κατώτατου ορίου των μισθών και των ημερομισθίων.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com