Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Πρόκληση: Αθωώνουν τους γιατρούς που παίρνουν φακελάκια

Προκλητική ανοχή δείχνει η επίσημη πολιτεία και ειδικότερα τα πειθαρχικά συμβούλια στο φαινόμενο των γιατρών που παίρνουν φακελάκια.




Παρά το γεγονός ότι αποκαλύπτονται όλο και περισσότεροι επίορκοι γιατροί, τελικά πέφτουν στα… μαλακά.

Την ίδια στιγμή, παρά τις δεκάδες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρών, μόνο 12 ποινικές διώξεις έχουν γίνει την τελευταία διετία για αντίστοιχες περιπτώσεις σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον άδικο χαμό του καρδιοπαθούς, ο οποίος για να εγχειριστεί «πλήρωσε» τον θεράποντα ιατρό του, αποκαλύπτεται περίπτωση χειρουργού από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι 500 ευρώ τον Μάρτιο του 2011. Ο συγκεκριμένος γιατρός καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη αλλά τελικά «αθωώθηκε» από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΚΠΣ) Ιατρών ΕΣΥ με απόφαση που ελήφθη την 1-7-2014.

Και οι υποθέσεις που φτάνουν ως τη δικαιοσύνη είναι ελάχιστες μπροστά σε όσες λαμβάνουν καθημερινά χώρα στα ελληνικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το Εθνος ενδεικτικά τα δύο τελευταία χρόνια διώκονται για παθητική δωροδοκία χειρουργός στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, γυναικολόγος του ΓΝ Φιλιατών, γυναικολόγος του ΠΑΓΝΗ, γυναικολόγος του ΓΝ Αγίου Δημητρίου, ενώ έχουν συλληφθεί ΩΡΛ του ΝΙΜΤΣ για φακελάκι 2.000, μαστολόγος του ΓΝ Σάμου για φακελάκι 500 ευρώ, ορθοπεδικός του ΚΑΤ για φακελάκι 600 ευρώ, ορθοπεδικός ου ΓΝ Κιλκίς για φακελάκι 400 ευρώ και καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού για φακελάκι 500 ευρω΄.

Από της 12 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια μόλις 2 έχουν οδηγήσει προς το παρόν σε καταδίκη των ιατρών.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com